Wie zijn wij?

Hallo, wij zijn Gerrit en Ilse.

Momenteel zijn wij in het bezit van 2 Duitse Herders. 
We beslisten om Duitse Herders aan te schaffen omwille van de grootte en vooral omwille van de karaktereigenschappen: trouw, aanhankelijk, leergierig, betrouwbaar en waaks.
Eigenschappen die zij ons dagelijks bewijzen.
Met of zonder stamboom speelde voor ons weinig rol.

Wij zijn lid van de Zeelse hondenschool. 

Wij spelen met beide honden wedstrijden in de discipline "gehoorzaamheid" en dit tot op het hoogste wedstrijdniveau (Programma 2). Ook dit niveau kan men bereiken door beloningsgericht te werken. 
Dit was echter nooit onze bedoeling. Wat ooit begon als een algemene opvoeding is uitgegroeid tot één van onze belangrijkste hobby's.

Daar onze honden overal met ons meegaan: naar de markt, op restaurant, op reis,... vinden we het zeer belangrijk dat zij in alle omstandigheden luisteren en vele situaties gewoon zijn.
Met dit in gedachte zijn we dan ook naar een hondenschool toegestapt. Leren luisteren met veel afleiding zoals mensen, andere honden, vreemde voorwerpen en geluiden vormen een belangrijk deel van de opvoeding.
Het is echter belangrijk dat men het geleerde doortrekt naar het dagdagelijkse en dit niet alleen toepast in de hondenschool. Van 1 of 2 uur per week les te volgen, leert je hond niet luisteren. Je moet datgene wat je leert, steeds blijven toepassen en bijsturen.
Al wat je van een volwassen hond verlangt, moet je in feite al beginnen toepassen bij je pup. Een pup groeit zeer snel op en op korte tijd moet je hem veel leren. Jong geleerd is oud gedaan.
Een consequente aanpak is de basis van een goede opvoeding.  

De belangrijkste taak van een hondenschool is de mensen te leren omgaan met hun hond! En niet, zoals door vele gedacht wordt, dat hun hond daar wordt opgevoed. Dit blijft nog steeds de taak van het baasje.